Conscious

Shop Bewust

Dit klinkt als een fantastisch idee, maar wat betekent dit nou eigenlijk? Nou, dit verhaal heeft twee kanten. Zoals je ongetwijfeld weet, is er een pandemie gaande die ervoor zorgt dat onze favoriete boetieks moeilijke tijden kennen. Dus doen wij waar we het beste in zijn: actie ondernemen - en zo was BOETIEK.NL geboren. Ons doel is om Nederlandse winkels en boetieks te ondersteunen, hun online omzet te vergroten zodat we op die manier kunnen bijdragen aan het voortbestaan van deze ondernemingen.

Ons platform is ontworpen voor het ondersteunen van de groei van deze winkels, zodat we nieuwe producten kunnen blijven ontdekken vanuit alle uithoeken van ons land. En vergeet vooral niet dat wanneer je producten koopt bij lokale boetieks, producten een veel minder lange weg hoeven af te leggen totdat ze jouw voordeur bereiken - ook dit draagt bij aan een betere wereld.

Dit brengt ons bij de volgende doelstelling. Wij erkennen de impact die consumeren heeft op het milieu en daarom helpt BOETIEK.NL jou als consument in je zoektocht naar duurzame alternatieven.

Hoe kun jij duurzaamheid integreren in jouw online shopgedrag?

Bij BOETIEK.NL willen we jouw zoektocht zo makkelijk mogelijk maken. Onze focus ligt op mens en planeet, we doen ons best om samen te werken met merken en shops die deze kijk delen met betrekking tot transparantie in de supply chain. Bij het gebruik van onze zoekmachine, kun je gemakkelijk en snel het internet scannen voor lokale of duurzame producten; we denken namelijk dat het tijd wordt dat je in je garderobe en interieur investeert met producten van hoge kwaliteit die geen slechte impact hebben op de planeet.

Er is nog een laatste ding. Wanneer wij besluiten om samen te werken met een shop, doen we het nodige onderzoek om te achterhalen of ze lokale of duurzame producten creëren. 

BOETIEK.NL wordt aangedreven door datafeeds van de shops waarmee we samenwerken en elke winkel heeft een andere definitie van wat zij als "duurzaam" beschouwen. Dus hopelijk begrijp je dat wanneer een product ten onrechte wordt gelabeld als ‘duurzaam’ of ‘biologisch’, wij dit niet in de hand hebben. Helaas betekent dit dat er helaas een gebrek aan consistentie kan zijn, in de manier waarop producten gelabeld worden - onze excuses hiervoor. We doen ons best om ervoor te zorgen dat jouw ervaring zo consistent mogelijk blijft.

We leren continue bij. En naarmate we meer leren over hoe we online shoppen beter kunnen maken voor het milieu, zal ons platform groeien en veranderen zodat jij (bijna) zonder schuldgevoel kunt blijven shoppen. Als jij een idee hebt voor een nieuwe filter of tool wat een interessante toevoeging kan zijn voor dit platform, neem dan contact met ons op.