8x onze favoriete duurzame kledingmerken

Conscious / 1 jaar geleden

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat wij duurzaam winkelen belangrijk vinden. Wij claimen echt niet dat we het altijd goed doen en ook wij moeten nog een hoop leren, maar beetje bij beetje vergaren we kennis over duurzaamheid en proberen we dit te integreren in ons shopgedrag. We beweren niet dat wij alleen maar duurzame kledingstukken in onze kast hebben hangen hoor, dat (nog) zeker niet. Maar onze garderobe af en toe aanvullen met kleding die eerlijk geproduceerd is, ja daar zijn we voorstander van. Wij hopen jullie hiermee te inspireren en daarom zetten we vandaag onze 8 favoriete duurzame kledingmerken op een rij.

Wat wij vinden van de kledingindustrie

Bij Boetiek.nl zijn we dol op shoppen maar sinds we ons zijn gaan verdiepen in de mode industrie en met name hóé kleding nou eigenlijk tot stand komt, hebben we een bittere nasmaak gekregen. In plaats van iedere maand bestellingen plaatsen bij onze favoriete fast fashion ketens, hechten we steeds meer waarde aan merken en shops die hun collecties bewuster produceren.

Naast het feit dat bij fast fashion ketens veel kledingarbeiders onder zeer slechte werkomstandigheden onwijs lage lonen verdienen, is de mode industrie (de kledingproductie) de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. Dit vinden wij best wel shocking én daardoor gooien we het roer om. 

Onze 8 favoriete duurzame kledingmerken

Kuyichi

Je hoeft niet over de grens te zoeken als je op zoek bent naar duurzame kledingmerken, nee ook Nederland kent een aantal fantastische merken die biologisch of duurzaam produceren. Kuyichi is er hier eentje van. Kuyichi produceert spijkerbroeken van biologisch katoen. Benieuwd wat ze nog meer doen? Lees dan even onze blog over duurzame jeansmerken

Filippa K

Hou je van minimalisme, aardetinten en veel luchtige en natuurlijke materialen? Dan is Filippa K echt wat voor jou. Dit Scandinavische merk produceert duurzame kleding die tijdloos is. Ze hebben zelfs als doel om in 2030 volledig circulair te zijn, hoe gaaf is dat!

Duurzame kledingmerken

Zazu Amsterdam

Ken jij Zazu Amsterdam al? Dit duurzame kledingmerk produceert de fijnste eerlijke kledingstukken van merino- en alpacawol. Echt onwijs stijlvol en dat dit op een eerlijke manier geproduceerd wordt is natuurlijk een pluspunt.

Skot Fashion

Skot Fashion hoort zeker in dit rijtje thuis. Skot Fashion is een duurzaam Nederlands kledingmerk dat overhemden en T-shirts creëert. Jarenlang waren de oprichters van dit merk op zoek naar overhemden van goede kwaliteit, geproduceerd op een eerlijke en duurzame manier. Maar omdat dit zo lastig te vinden was, besloten ze zelf te gaan produceren. En zo ontstond Skot!

Donkey

Weer een merk van Nederlandse bodem: Donkey. Duurzaam tassenmerk Donkey heeft een uniek verhaal. De tassen van Donkey worden namelijk gemaakt van recyclebaar HDPE en worden handgemaakt in Bolivia. Ieder exemplaar is uniek én duurzaam: zeker de moeite waard om in deze duurzame tassen collectie even een kijkje te nemen als je het ons vraagt.

Duurzame schoenenmerken

Kings of Indigo

Wederom een jeansmerk dat spijkerbroeken van biologisch katoen produceert: Kings of Indigo. Deze mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje. En wederom een merk dat in Nederland is opgericht. Hoe tof!

Studio JUX

Studio JUX is een duurzaam accessoire en kledingmerk dat de mooiste items verkoopt. Je vindt hun complete collectie online maar kunt ook terecht in een van hun boetiekjes. Wij zijn fan van Studio JUX!

VEJA

Duurzaam kledingmerk VEJA heeft als doel de wereld een beetje mooier te maken. VEJA sneakers zijn duurzaam (vegan) geproduceerd in Brazilië en passen ook nog eens helemaal thuis in het trendbeeld van dit moment. VEJA is een topmerk wat je steeds vaker en vaker in de (virtuele) schappen ziet liggen. 

Dit zijn onze 8 favoriete duurzame kledingmerken nationaal én internationaal. We hebben trouwens nog veel meer favorieten hoor, neem daarvoor een kijkje in onze zoekresultaten. Filter op ‘Duurzaam’ om alle producten van onze favoriete duurzame merken te laten tonen.