3x duurzame jeans merken uit Nederland

Conscious / 1 jaar geleden

De hedendaagse modeliefhebber wordt steeds bewuster en is tevens vaker op zoek naar duurzame kleding- en jeansmerken in Nederland. Want als je je eenmaal verdiept hebt in hoeveel liter water er verbruikt wordt voor katoenproductie en dat daarbij zelfs 10.000 liter water nodig is voor de productie van één katoenlint (bizar, vinden wij!) is de keuze voor een organic jeans snel gemaakt. Gelukkig zien we steeds meer kledingmerken op de markt verschijnen die duurzaam produceren en wij willen niets liever dan jou in contact brengen met deze duurzame jeans merken van Nederlandse bodem. Biologische jeans is bovendien niet alleen supercool, maar ook een bewuste en ethisch verantwoorde keuze. Was je al op zoek naar manieren op bewustzijn te integeren in je shopgedrag, dan kun je het beste beginnen bij de aanschaf van duurzame biologische jeans.

duurzame jeansmerken nederland

1. Kuyichi

Als we het hebben over duurzame jeans merken, denken wij meteen aan Kuyichi. Kuyichi is een Nederlands denim merk dat bekend staat om haar spijkerbroeken van biologisch katoen. Bij de productie van deze eco jeans wordt er geen gebruik gemaakt van chemicaliën én dit merk zet zich in voor betere omstandigheden voor de katoenboeren waarmee zij samenwerken. Leuk om te weten is dat Kuyichi al 20 jaar duurzaam produceert en dat hen spijkerbroeken 100% vegan zijn. Daarnaast lanceert Kuyichi duurzame spijkerbroeken in verschillende modellen en wassingen, zodat je altijd on trend de deur uit kunt. Bekijk de collectie Kuyichi spijkerbroeken in ons overzicht.

2. Kings of Indigo

Kings of Indigo produceert sinds 2013 eerlijke spijkerbroeken met een Japans tintje. Bij de productie van deze duurzame spijkerbroeken wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede stoffen en duurzaam geproduceerd linnen en katoen. K.O.I. heeft een unieke stijl en de spijkerbroeken van dit merk zijn naast duurzaam ook ontzettend draagbaar. Ieder seizoen komen ze weer met een collectie op de proppen, welke zichzelf keer op keer weer overtreft. Wij zijn fan! Ontdek de nieuwste collectie van Kings of Indigo hier.

duurzame jeansmerken nederland

3. MUD Jeans

Een merk dat zeker niet mag ontbreken in het rijtje duurzame spijkerbroeken merken is MUD Jeans. Want dat MUD Jeans duurzaam bezig is blijkt wel uit het ‘Lease a Jeans’ concept dat dit duurzame Nederlandse kledingmerk in 2013 lanceerde. Dit concept kun je zien als een systeem waarbij je een spijkerbroek least. Ben je de spijkerbroek zat? Dan wordt hij weer beschikbaar voor een nieuwe eigenaar. In 2019 opende MUD Jeans haar eerste fysieke jeans-lease-shop in Laren en dit werd een groot succes. Wij blijven dit duurzame jeans merk op de voet volgen want geloven dat we hier in de toekomst nog veel meer van kunnen verwachten.

Wij zijn maar al te trots dat deze duurzame jeans merken uit Nederland (ons eigen landje, yay!), inmiddels niet meer zijn weg te denken uit het rijtje sustainable denim merken wereldwijd. We verwachten in de toekomst dan ook nog veel meer mooie merken aan dit rijtje toe te kunnen voegen, bovendien zijn we helemaal weg van organic jeans en zien we steeds meer merken die duurzame jeans van biologisch katoen opnemen in hun collecties.

Op de hoogte blijven van alle trends op het gebied van duurzame mode? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.