3 gouden tips voor een minimalistische kleding garderobe

Conscious / 1 jaar geleden

Roep je vaak dat je een minimalistische kleding garderobe wilt maar betrap je jezelf toch continue op nieuwe aankopen die je misschien helemaal niet nodig hebt? We got you. Vandaag is de dag dat dit gaat veranderen - lees gauw onze 3 gouden tips voor een minimalistische kleding garderobe. 

Je kledingkast minimaliseren - zo doe je dat!

Bij het creëren van een bewuster leven en het integreren van bewustzijn in je shopgedrag, hoort het bewust kijken naar wat je koopt. Een duurzame kledingkast bestaat niet uit talloze trend items. De eerste stap die je dus kunt zetten in de richting van een duurzame kledingkast is het minimaliseren van je kleding garderobe. Door te investeren in eerlijk geproduceerde tijdloze items, hoef je niet ieder seizoen een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen. Onderstaande tips voor een minimalistische kledingkast helpen jou een stapje verder in het proces naar bewust shoppen.

Kledingkast minimaliseren

 

Minimaliseer

Stap één is het minimaliseren van je huidige garderobe. Plan een zondag in om je hele kast uit te ruimen. Verzamel alle kleding die je al minstens één jaar niet gedragen hebt. Beoordeel per artikel of het een tijdloos item is of dat het een trend item is wat je waarschijnlijk nooit meer gaat dragen. Gooi alle kledingstukken uit die laatste categorie in een vuilniszak en breng het weg naar een kledingcontainer zodat deze kledingstukken een nieuw leven kunnen krijgen

Denk twee keer na voor je iets koopt

Trend items zijn waarschijnlijk de grootste boosdoener in jouw weg naar een minimalistische kleding garderobe. Het is zo verleidelijk om trend items te shoppen, terwijl je eigenlijk in je achterhoofd al weet dat je na één seizoen op een bepaalde kleur, print of pasvorm bent uitgekeken. Het beste is om te investeren in tijdloze kledingstukken in neutrale kleuren die een leven lang mee gaan. Een mooie mom jeans, een paar zwarte enkellaarzen een zwarte blazer en een aantal basic t-shirts bijvoorbeeld.

Kwaliteit gaat boven kwantiteit

Goedkoop is duurkoop zeggen ze altijd en geloof ons, dit is echt waar. Het is onwijs verleidelijk om goedkope kledingstukken te kopen, maar als je bezig bent met het minimaliseren van je kledingkast is dit niet de beste beslissing. Goedkope items verslijten sneller, waardoor je binnen no time weer een vervangend item moet aanschaffen. Wanneer je net even wat meer investeert in basic t-shirts, een paar leren laarzen of een mooi leren jasje, zul je zien dat het na jaren dragen nog steeds kwalitatief eruit ziet. 

Zo, dit waren onze 3 gouden tips voor een minimalistische kleding garderobe. Heb jij nog tips voor ons? Laat het ons dan vooral even weten.