15x Duurzame badmode merken die je shopt in Nederland

Conscious / 1 jaar geleden

Eerlijke badpakken, duurzame bikini’s en eco friendly tankini’s zijn het helemaal deze zomer. Maar waar koop je deze badmode items nou eigenlijk? Ze liggen namelijk nog lang niet overal in de virtuele schappen. Bovendien shop je bij boetieks badmode in Amsterdam, die je wellicht niet in andere dorpen vindt. Vandaar dat wij vandaag op onderzoek uitgingen naar duurzame zwemkleding merken. In deze blog vertellen we je over onze 6 favoriete duurzame badmode merken.

Duurzame bikini's en badpakken: hier koop je ze

Organisch katoen, biologische materialen - je bent zo goed bezig met het verduurzamen van je kledingkast. Maar dan is het zomer en heb je nieuwe bikini’s en badpakken nodig. Helaas is badmode vaak gemaakt van nylon, elastaan of ander synthetisch niet duurzaam materiaal. Gelukkig zien we steeds vaker badmode gemaakt van eco nylon, oftewel, gerecycled nylon - het duurzame alternatief voor het shoppen van badmode. Hieronder vind je onze favoriete duurzame badmode merken uit Nederland.

Hoe duurzaam is badmode?


In het blogartikel over eco nylon (gerecycled nylon) lees je hoe normaal nylon wordt omgetoverd door duurzaam nylon. Het materiaal nylon zelf is niet duurzaam, de polymeer in nylon is namelijk niet natuurlijk afbreekbaar. Dit betekent dat nylon alleen duurzaam kan worden bevonden, wanneer het materiaal hergebruikt wordt: eco nylon. Badmode gemaakt van eco nylon is duurzaam. We komen het steeds vaker tegen en verzamelden vandaag alle merken in Nederland die duurzame zwemkleding verkopen.

Duurzame badmode merken

Duurzame badmode merken


Wanneer je besloten hebt dat je ook je bikini collectie wilt verduurzamen is het zaak een zoektocht te starten naar badmode merken die bikini’s en badpakken gemaakt van eco nylon verkopen. Wij helpen je graag deze merken te vinden en sommen daarom onze favoriete duurzame badmode merken in Nederland voor je op. Er zijn namelijk een hoop eco nylon merken (zoals Econyl, een merk dat alleen maar kledingstukken produceert van gerecycled nylon) in het buitenland, die helaas niet naar Nederland verzenden. De onderstaande duurzame merken zijn gelukkig based in the Netherlands óf verzenden naar Nederland. 

ASOS

Asos verkoopt ontzettend veel merken, maar heel veel van deze merken produceren niet duurzaam. Echter hebben ze vorig jaar vanuit hun eigen label ASOS DESIGN een gerecycled collectie bikini’s en duurzame badpakken geproduceerd. De badmode items zijn gemaakt van gerecycled materiaal (een mix van polyester, elastaan, polyamide). Ze hebben in feite afval materiaal gebruikt om nieuwe duurzame bikini’s en badpakken te produceren. Deze bikini’s en badpakken vind je onder ASOS DESIGN - recycled, en zijn niet altijd te verkrijgen. Je kunt het beste dus even deze zoekterm gebruiken in de zoekbalk om alle duurzaam geproduceerde badkleding van ASOS te filteren.

Love Stories Intimates

Iedereen kent Love Stories Intimates wel, maar wist je dat ze nu ook een duurzame badkleding collectie, gemaakt van gerecycled materiaal op de markt hebben gebracht? Bij de productie van deze badmode items worden Nylon visnetten en PET flessen hergebruikt en verwerkt tot bikini’s en badpakken waar je onwijs blij van wordt! Hoe leuk! Door de duurzame badmode collectie van Love Stories Intimates zijn we nog meer fan van dit merk dan we al waren. 

Duurzame bikini's

Anekdot Boutique

Anekdot is een Berlijns merk dat duurzaam ondergoed en sustainable badmode items produceert. Wat dit merk uniek maakt is dat ze deadstock en productie afval gebruiken voor de productie van nieuwe materialen - waar dan weer nieuwe producten van gemaakt worden. De modellen in de collectie van Anekdot zijn eindeloos, van high-waisted bikini’s tot niet-veel-aan-de-verbeelding-over-houdende slips. Van sexy bikini tops die je om je booby partij wikkelt tot aan simpele tops die in ieders badmode collectie thuis horen. Voor ieder lichaamstype vind je hier de perfecte bikini set.

A'DAM Underwear

A’dam underwear, een merk van Nederlandse bodem dat ondergoed en zwembroeken produceert gemaakt gerecycled polyester. Het leuke aan deze zwembroeken is niet alleen dat ze duurzaam tot stand zijn gekomen, maar ook de prints en kleuren waarin de modellen zijn uitgevoerd. Deze zwembroeken vallen écht op en zijn ook nog eens een eerlijke keuze.

JUNGL

Dit is een van onze favoriete merken die absoluut in dit rijtje thuis hoort. JUNGL ontwikkelt en produceert bikini’s en badpakken van gerecycled nylon, nylon afval en oude visnetten - hoe cool is dat. Maar het houdt niet op bij de collectie items, nee de items worden ook verpakt en verzonden in biologische en duurzame verpakkingen. Een ander pluspunt is dat de items tijdloos zijn, in plaats van ieder jaar opnieuw een trend bikini kopen maakt JUNGL plaats voor tijdloze bikini sets die jarenlang mee gaan (een duurzame keuze dus).

Aava Swimwear

Een merk dat we recent ontdekt hebben is Aava Swimwear. De onwijs modieuze en chique badpakken die je in deze collectie vindt, zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast gebruikt dit merk zo min mogelijk plastic - win-win! Neem zeker even een kijkje om deze gerecyclede bikini's en badpakken te aanschouwen.

Duurzame badmode

Arket

Je kent Arket vast wel - het minimalistische zusje van H&M. We kennen dit merk vooral om hun minimalistische kleding, Scandinavische invloeden en natuurlijke kleurtinten. Wij zijn groot fan van dit merk en zijn daarom maar al te blij dat ze ook een gerecyclede badmode lijn hebben gelanceerd. Deze items zijn stuk voor stuk gemaakt van gerecyclede materialen en naast basic kleuren en pasvormen vind je hier nu ook wat opvallende prints. Zeker een kijkje waard.

Mara Hoffman

Dit amerikaanse merk produceert al sinds 2015 duurzaam. De badmode items binnen deze collectie hebben misschien een iets hoger prijskaartje dan de bovengenoemde merken, maar bij het kopen van deze items kun je rekenen op kwaliteit. Kwalitatieve badmode die op een eerlijke manier tot stand is gekomen shop je bij Mara Hoffman.

Andere merken waar je duurzame bikini’s, badpakken en zwembroeken shopt, zijn onze onderstaande favorieten.

  • Ruby Moon
  • Curms
  • Aurai Swim
  • Boochen Eco
  • Ada Perlu
  • Bower
  • Aya Label
  • Augustine Amsterdam

Met dit blogartikel willen we jullie, onze lezers, informeren over onze favoriete duurzame badmode merken. Duurzame mode hoeft niet saai te zijn en heeft al heel lang geen ‘geitenwollensokken’ imago meer, dat bewijzen deze badmode merken wel weer! En wie kan er niet wachten op de zomer? Tijd voor de nieuwste sandalen, sunnies, en natuurlijk, zwemkleding. Ken jij geweldige duurzame zwemkleding en duurzame badmode merken die niet benoemd hebben in deze blog? Laat het ons dan zeker weten!