Waar kan ik online T-shirts van biologisch katoen kopen?

Where To Buy / 1 jaar geleden

Ik wil verduurzamen”, is een uitdrukking die je steeds vaker om je heen voorbij hoort komen. Vrienden die besluiten dat ze duurzame kleding willen gaan dragen, iets wat jou aan denken zet en waardoor je misschien wel dezelfde beslissing maakt. Maar hoe begin je? Waar koop je T-shirts van biologisch katoen en broeken die duurzaam geproduceerd zijn?

Er is zoveel informatie online beschikbaar, maar ben je op zoek naar een gemakkelijk overzicht van winkels en merken die online T-shirts van biologisch katoen verkopen - dan ben je hier aan het juiste adres. Een duidelijk overzicht van webshops, in verschillende prijsklassen, zodat je precies weet waar je wat kunt vinden. 

Als je begint met het aanschaffen van duurzame kleding en het opbouwen van een duurzame garderobe, dan raad ik je aan om met de basis te beginnen: namelijk een T-shirt van biologisch katoen. Dit is ook precies wat ik zelf deed: mijn eerste ‘duurzame’ aankoop was een basic effen wit T-shirt van GOAT.

Nadat ik mijn tijd had besteed aan het onderzoeken van de ecologische / sociale impact van merken, realiseerde ik me dat het kopen van duurzame kleding best prijzig kan zijn; dus ik wilde iets kopen waarvan ik zeker wist dat ik het ging dragen en zou blijven dragen. Aangezien ik dus al flink wat onderzoek heb gedaan naar T-shirts van biologisch katoen, leek het me logisch deze info met jullie te delen. Dus, there we go!

Waar je biologische t-shirts kunt kopen

GOAT €€

GOAT maakt eenvoudige, no-nonsense, biologisch katoenen T-shirts voor een betaalbare prijs en daarom waren ze mijn eerste keuze. Ze hebben een unisex-assortiment, maar hebben ook een collectie voor verschillende lichaamstypes.

Organic basics €€

Organic Basics maakt zoals de naam al zegt, basic kledingstukken van biologisch katoen.  Als je op zoek bent naar een breed scala aan kleuren en stijlen, kan dit het merk voor jou zijn - en ook nog voor een schappelijk prijs.

Kuyichi €€€

Kuyichi is iets prijziger dan de twee bovengenoemde merken, maar is een van de Nederlandse (!) toonaangevende merken voor duurzame mode. Als je houdt van ​​T-shirts met een merklogo, kun je deze nu ook van duurzame materialen aanschaffen. Kuyichi’s kleding komt op een eerlijk manier tot stand én is ook nog eens trendy.

Kings of Indigo €€€

Als je je klassieke T-shirt liever stijlvol laat ontwerpen, dan zijn Kings of Indigo de nieuwe Kings of Cool. Voor een paar euro extra shop je je biologische t-shirt met coole designs bij een van Nederlands duurzame topmerken. Geloof me, dit is er eentje om in de gaten te houden.

KTO €€

Back to basics, Know The Origin. Een merk dat het simpel houdt met hun ontwerpen voor een betaalbare prijs. De KTO-collectie breidt zich uit naar een breder scala aan mode dan sommige andere duurzame merken. Ontdek het zelf.

 

Als je op zoek bent naar een designcollectie van biologisch katoenen T-shirts, zul je het helaas moeilijk krijgen. Je zou verwachten dat luxemerken duurzame materialen van hogere kwaliteit gebruiken, maar er is weinig bewijs dat hun complete supply chain dit ondersteund. Behalve Stella McCartney, die al meerdere luxe collecties heeft ontworpen, die compleet duurzaam geproduceerd zijn.

Nu zou het kunnen dat jij iemand bent die op zoek is naar merken waarbij iedere schakel in de supply chain keten op een eerlijke manier tot stand komt, merken wiens hele visie is gewijd aan duurzame mode. Het zou ook kunnen dat je iemand bent die de wereld gewoon een stukje beter wilt maken, door het kopen van duurzame T-shirts van biologisch katoen. Als je in dat laatste rijtje thuishoort, kun je natuurlijk ook shoppen bij merken die als onderdeel van hun assortiment duurzame collecties tot stand brengen.

Sommige merken die een positieve reputatie hebben vanwege hun duurzame collecties zijn;

En als je nog steeds op zoek bent naar het perfecte biologische T-shirt, dan kun je altijd kijken bij multibrand retailers - zoals de Bijenkorf - want meer merken betekent meer keuze. De Bijenkorf voegt continue steeds meer duurzame merken toe aan hun collecties en ik vind dat geweldig, want zo blijf ik ontdekken!

Op BOETIEK.NL vindt je een breed scala aan duurzame merken. Benieuwd? Neem eens een kijkje in ons merkenoverzicht.