Zo combineer je de spijkerbroek met wijde pijpen

How To Style / 1 jaar geleden

Hij is terug van weggeweest: de spijkerbroek met wijde pijpen. We hebben het hier niet over de flared jeans, nee we hebben het hier over de spijkerbroek met wijd uitlopende pijpen die in 90’s veelvuldig te zien waren. Vandaag geven we je tips om de jeans met wijde pijpen te combineren. Zit je er klaar voor?

Trendreport: jeans met wijde pijpen

Dit seizoen zien we een nieuwe trend op het gebied van jeans, namelijk wijd uitlopende jeans. Deze trend komt niet helemaal als verrassing vinden wij, we zien namelijk al een aantal jaar dat broeken en jumpsuits met wijde pijpen on trend zijn. Nu ook de jeans, wide-leg jeans wel genaamd!

Hoge taille & lange lengtes

Wat opvalt aan dit trend item vergeleken met de wijde pijpen broeken back in de 90’s, is dat de exemplaren die we nu in de winkels zien hangen een hoge taille hebben (yay!). Wij zijn gek op high-waisted broeken omdat ze een slanke taille creëren en ons buikje kunnen ‘verstoppen’. Daarnaast zien we spijkerbroeken met wijde pijpen in ellenlange lengtes, ideaal voor de lange dames onder ons én voor degenen die graag op hakken lopen.

How to style: de spijkerbroek met wijde pijpen


Ripped spijkerbroek met wijde pijpen

De ripped jeans met wijde pijpen combineren kan op verschillende manieren. Wanneer je een wide-leg jeans in een blauwe spijkerstof gevonden hebt met een speelse scheur op de knie, kan deze eigenlijk in combinatie met ieder soort bovenstuk. Kies een basic T-shirt of trui voor een casual look, of ga voor een avond look door hem te combineren met een top met ballonmouwen. 

Zwarte jeans met wijde pijpen

De zwarte spijkerbroek met wijde pijpen combineer je met een zwarte aangesloten coltruitje, voor een tijdloze look. Draag je favoriete enkellaarzen met hak eronder en je outfit is good to go!Spijkerbroek met wijde pijpen combineren
1. Ripped wide-leg jeans, 2. Zwarte wide-leg jeans, 3. Witte cropped wide-leg jeans, 4. Wide-leg jeans twee kleuren

Witte spijkerbroek met wijd uitlopende pijpen

Wit is allang niet meer een kleur die alleen in de zomer gedragen kan worden. Een witte spijkerbroek kan makkelijk in de winter, zolang je hem goed combineert. Kies bijvoorbeeld voor een cropped wide-leg jeans in combinatie met enkellaarzen en een comfy gebreide coltrui in een winters tintje.

Denim on denim

Ten slotte vinden we dat je met de spijkerbroek met wijde pijpen ook best eens out of the box mag denken. Ga voor denim on denim, door je wide leg jeans te combineren met een bijpassend cropped spijkerjasje. Hoe tof is dit!

We hopen dat je met bovenstaande tips een beter beeld hebt gekregen bij hoe je de spijkerbroek met wijde pijpen kunt combineren. Volg ons voor meer style inspiratie op Instagram.