Luipaardprint is mijn favoriete kleur

How To Style / 1 jaar geleden

Ik woon in Nederland - dat betekent automatisch dat luipaardprint mijn lievelings print is. Ongeacht het seizoen, het jaar of de trends, luipaardprint is een belangrijke print die we altijd in de schappen zullen zien liggen... het is nou eenmaal onderdeel van de Nederlandse cultuur geworden - want kijk maar eens om je heen, de kans is groot dat je iemand ziet die deze print draagt.

Oké, dat lijkt misschien een beetje overdreven, maar A: het is ook overdramatisch - de print althans. En B, als je zelf geen wijduitlopende broek met luipaardprint in je bezit hebt, dan ken je hoe dan ook iemand die dit kledingstuk wel in haar kast heeft hangen.

Misschien ben jij, net als ik, iemand die van luipaardprint is gaan houden. Gelukkig voor jou zijn er nieuwe manieren waarop je de print kunt stijlen:

Mijn favoriete manier om luipaardprint te dragen is in de vorm van een aansluitende jurk. Hoewel een slipdress met luipaardprint behoorlijk sexy klinkt, is de algehele look dat over het algemeen niet. Wat cool is aan deze look, is dat wanneer je deze onderjurk combineert met een sweater en laarzen met grove zolen, het er veel minder vrouwelijk uitziet. Op deze manier creëer je juist een stoere look, met een speelse touch.

In 2021 zijn ‘folk’ geïnspireerde jassen een trend. Ga op zoek naar een vintage exemplaar, als je op je eigen manier mee wilt doen aan deze trend.

Ja, we weten dat een jas met luipaardprint een tikkeltje ordinair kan zijn, maar het gaat er absoluut om hoe je hem combineert. Een vintage jas, minimalistische sieraden en een zwarte outfit geven de jas een tijdloze look. Niet ordinair, maar juist best wel classy (voor zover dat kan met luipaardprint dan). Maar al met al blijft de luipaard jas een gewaagde zet - houd jij van opvallen? Dan is dit item echt een aanwinst in je kast.

Dan komen we bij een all time fav trend van het BOETIEK.NL team: sneakers. Mijn sneaker collectie is uitgebreid en kleurrijk. Maar er ontbreekt nog iets, namelijk opvallende prints... zoals sneakers met luipaardprint.

Bij Converse vind je de old school All Stars in een kittig printje, maar er zijn ook een hoop andere opties. Zoals ... Vans sneakers met panterprint. En om eerlijk te zijn, als je sneakers met luipaardprint gaat dragen, kun je het beste kiezen voor schoenen van een bekend merk - dan kom je er hoe dan ook mee weg. Geloof ons nou maar :)

En tot slot, om maximale Nederlanders-punten te scoren mag dit item niet ontbreken: de luipaardprint rok.

Dit jaar zal rokjesdag misschien wel een van de spannendste dagen van het jaar worden. Bij de eerste zonnestraal dit jaar, kwamen de steden in ons land weer tot leven. Na maanden lang in lockdown te hebben gezeten, probeerden mensen tot drukke straten te navigeren en de 1,5 meter afstand aan te houden terwijl ze van de zon genoten. We vermoeden dat dit op rokjesdag nog 100x zo erg zal zijn.

Nu even over hoe je deze luipaardprint rok combineert. Doordat de print een enorme eyecatcher is combineer je deze het beste met effen zwart of wit. Stylish, opvallend en alledaags.

Zelfs als luipaardprint geen favoriet meer is op de catwalk, kun je altijd een moderne draai aan de print geven en deze weer in de mode brengen. Ben je stiekem juist een beetje klaar met luipaardprint? Dan is zebraprint het beste alternatief - en helemaal terug van weggeweest.