Hoe je minimalistische sieraden trends ook in 2021 kunt dragen

How To Style / 1 jaar geleden

Waar we de afgelopen jaren voornamelijk minimalisme zagen op het gebied van sieraden trends, slaan designers dit jaar een andere weg in. Statement ringen, opvallende armbanden en grove details zijn het helemaal. Toch kunnen we ons voorstellen dat dit soort opvallende sieraden niet voor iedereen zijn weggelegd. Als jij iemand bent die het liever klein en simpel houdt, dan passen minimalistische sieraden trends beter bij jou (ook bij mij trouwens).

Het fijne aan minimalistische sieraden is dat ze subtiel en mooi zijn, maar alsnog uitstralen dat je effort in je outfit hebt gestoken. Opvallende sieraden kunnen in mijn ogen soms too much zijn en daarom ga ik vaak voor een aantal subtiele accessoire stukken. Niet onbelangrijk voor mij is dat ik ze gemakkelijk aan en af kan doen, aangezien ik veel sport en ik ze in zo’n geval even af wil doen. Ik probeer mijn go-to sieraden daarom eenvoudig te houden, maar wel bij elkaar te laten passen.

 

De minimalistische ketting

Wat betreft minimalistische kettingen zien we veel kettingen voorbij komen die wat korter zijn, waardoor ze de aandacht vestigen op je sleutelbeenderen. Een ketting met een kleine hanger past goed thuis in deze trend en zelfs als je er twee tegelijk draagt straalt dit nog steeds minimalisme uit. 

De parel aan een ketting is dé hanger voor 2021. Het voelt misschien een beetje retro, maar parels maken een comeback. Maak deze look compleet door hem te combineren met een wat dikkere korte ketting in dezelfde metaalsoort. 

De minimalistische ring 

Het voordeel van de minimalistische sieraden trend is dat je de items die onder deze trend vallen dagelijks kunt dragen, dit geldt ook voor minimalistische ringen. Je hoeft dus niet iedere dag te bedenken wat voor sieraden je gaat dragen, want minimalistische ringen passen vrijwel bij ieder type outfit. Ga voor dunne gouden ringetjes met een steentje of bewerking in het materiaal en draag er een aantal tegelijk om je vingers.

Wanneer je zin hebt in verandering, kun je deze alledaagse ringen ook tegelijk dragen waardoor je een gestapelde look creëert. Dit jaar zijn gestapelde sieraden veel populairder dan voorheen; het kan zijn dat je even moet aftasten voordat je de beste look te pakken hebt. Daarom hebben wij hier een blog aan gewijd. 

De minimalistische armband

Niet alles in de minimalistische sieraden trend hoeft dun of klein te zijn, onder minimalisme vallen ook de wat dikkere armbanden zonder al te veel bewerkingen. Armbanden met geometrische en abstracte vormen passen daarom heel goed thuis in deze trend, zolang ze vanuit één materiaal gemaakt zijn.

De algemene sieradentrends van 2021 zou je naar het minimalisme kunnen vertalen, door te kiezen voor zware armbanden en ketting zonder extra poespas. Zegelringen in één metaalsoort en zilveren of gouden bangle armbanden. Dit soort sieraden zijn opvallend, maar toch ook enigszins subtiel. 

De minimalistische oorbellen

Minimalistische oorbellen zijn stiekem toch wel echt mijn favoriet. Ik kan me bijna niet meer voorstellen hoe ik tien jaar geleden grote hangers en opvallend gekleurde ringen droeg, terwijl minimalistische oorknopjes en kleine ringetjes zo charmant staan en bij ieder type outfit passen. Ik kan geen genoeg krijgen van hoekige knopjes, kleine studs of zelfs minuscule dierenvormpjes in mijn oren, maar ook gouden ringetjes draag ik regelmatig.  

De sieraden trend van 2021 is het dragen van chunky oorbellen en grote gouden ringen. Toch kun je ook dit weer vertalen naar de minimalistische trend. Kies voor een kleiner model oorring en combineer deze voor de verandering een keer niet met andere oorbellen of grove kettingen. Kies voor één statement sieraad om je look stijlvol te houden.

Omdat we samenwerken met boetieks en concept stores, vind je een uitgebreide collectie aan minimalistische sieraden in ons sieraden overzicht. Neem een kijkje en vindt de sieraden waarnaar je op zoek bent.