Hoe draag je meerdere ringen tegelijk?

How To Style / 1 jaar geleden

Het dragen van meerdere ringen tegelijk doet nogal wat vragen bij me opborrelen, want hoe combineer je welk type ringen met elkaar? Het lijkt misschien al snel een zooitje ongeregeld, maar in feite is het een doordachte accessoire keuze. Wanneer ik iemand zie met een heleboel verschillende ringen, vind ik dat echt een vorm van kunst. Ik wilde er het fijne van weten en speurde het internet af op zoek naar do’s & don'ts. 

28 / 5000 Translation results collectie damesringen

Hoe draag je meerdere ringen tegelijk?

Oke, daar gaan we dan. Een stappenplan voor het dragen van meerdere ringen tegelijk. 

1. Kies één statement vinger

...En kies dan een statement ring. Wanneer je grote ringen draagt, kun je het beste kiezen voor één focuspunt - één statement ring die je vervolgens combineert met meerdere minimalistische ringen. Kies bijvoorbeeld voor een zegelring (helemaal on trend op dit moment!) of ga voor een ring met edelsteen. Je kunt natuurlijk meerdere statement ringen aan een hand dragen, maar voor de beginners onder ons, zou ik aanraden voor een statement exemplaar te kiezen die je combineert met verschillende subtiele modellen.

2. Kies een stijl

Kies een set ringen met dezelfde stijl, hetzelfde thema of gemaakt van één type materiaal. Ringen op elkaar afstemmen kan het beste, als ze bij elkaar passen. Om te voorkomen dat het te druk wordt, zou ik aanraden één thema te kiezen. Kies als thema bijvoorbeeld goud, edelsteen, geometrisch of roségoud. Zorg dat er wat variatie is in structuur, glans en grote van de ringen die je met elkaar gaat combineren. 

 

3. Mix kleuren en materialen

Zolang de ringen die je hebt uitgekozen in dezelfde stijl zijn, zou je zelfs kleuren of materialen met elkaar kunnen mixen. Wees niet bang om goud en zilver te mixen, dit kan werken! Wanneer je van iets subtieler houdt, zou ik wel aanraden ringen gemaakt van één materiaalsoort- en kleur te gebruiken in jouw ring party. 

4. Draag meerdere ringen verticaal én horizontaal

Bij het dragen van meerdere ringen tegelijk kun je ervoor kiezen om één vinger vol te hangen met verschillende ringen, maar het ziet er eigenlijk best gaaf uit wanneer je meerdere vingers aan beide handen volhangt. Als je eenmaal je statement vinger hebt gekozen, is mijn beste advies om zoveel ringen toe te voegen als je wilt en vervolgens een voor een weg te halen om te zien wat er het beste uitziet in het totale plaatje. Nogmaals, zorg ervoor dat er enige variatie is in het aantal (en de positie) ringen. 

Tip: laat geen hand bloot als je dit gaat doen - dat kan er raar uit komen te zien. 

Hoe draag ik meerdere ringen tegelijk?

Ik heb mijn middelvinger gekozen als mijn statement-vinger, ik ben momenteel dol op mijn gouden zegelring. Vanaf daar heb ik een getextureerde ring aan mijn duim toegevoegd, een midi-ring om mijn pink en twee ringen om mijn wijsvinger. Het is een eenvoudige, go-to-look voor mij.

Stacked rings

Denk eraan, als je nadenkt over het dragen van meerdere ringen tegelijk, is de kans groot dat de aandacht naar je handen toe gaat. Mooi verzorgde en gelakte nagels is in dat geval dus geen overbodige luxe. Tipje van mij!