De lage taille is terug: zo stijl je low-rise jeans

How To Style / 4 maanden geleden

Ergens hadden we het kunnen zien aankomen, want nu Uggs officieel terug zijn in het modebeeld kan de low-rise jeans natuurlijk niet achterblijven. Stiekem hoopten we dat dit model jeans nooit meer terug zou komen, want tenzij je een super slank model bent, doet dit type jeans niet bepaald veel voor je figuur. Toch is hij terug: de low-rise jeans! Hoe je de lage taille anno 2022 combineert? Wij zochten het voor je uit.

Low rise jeans

De low-rise jeans is terug in de mode

Als ik aan de lage taille jeans denk zie ik Britney Spears, Christina Aguilera en alle celebrity sterren uit de 00’s voor me. Zij rockten die look, met hun platte buik en perfecte accessoires. Maar hoe de lage taille jeans anno 2022 gestyled dient te worden? Daar ben ik nog niet helemaal achter. Ik ging op onderzoek uit..

Low rise jeans

Low-rise rokken

3 uur - het hele internet afspeuren - later heb ik de lage taille trend meerdere malen voorbij zien komen op de catwalk shows voor 2022 van grote designer merken zoals Miu Miu. Auch, eerlijk gezegd doet het best een beetje pijn om jeans met een waist zó laag dat je lovehandles erover heen vallen, weer terug te zien in het modebeeld. Bovendien zien we de trend niet alleen terugkomen in de vorm van low-rise jeans, nee ook low-rise rokken werden in overvloed gedragen tijdens deze shows. Rokjes die in totale lengte zo lang zijn als een brede riem, het benauwd me ergens nog wel dat dit dus écht gaat terug komen in het modebeeld. Want eerlijk is eerlijk: ik was maar al te blij toen de high-waisted jeans in het leven werd geroepen en ik mijn buikvetjes voor eeuwig kon wegstoppen. Daar lijkt nu een einde aan te zijn komen..

Low rise jeans zwart

Lage taille broeken: zo combineer je ze

Nu de hamvraag, hoe combineer je zo'n low-rise jeans of lage taille broek? Wij zochten het uit. Lees gauw verder.

1. Low-rise jeans + string

Lage taille broeken en jeans lijken echt hun comeback te hebben gemaakt. Op social media zien we de grootste influencers en celebrities de low-waist jeans combineren met een string die opvallend boven de broek uit komt. Ik hoor je denken, is dit fashion? Jup, dit is blijkbaar fashion anno nu. Wen er maar aan.. ben ik bang.

2. Low-rise jeans met wijde pijpen + basic T-shirt

Gelukkig kan de trend ook op een toegankelijke manier gedragen worden, kijk maar naar Claire Rose en Bella Hadid. Zij dragen de low-rise jeans met wijde pijpen in combinatie met een basic wit T-shirt. Simpel, maar stijlvol. En zo valt het best wel mee met die lage taille.. 

3. Low-rise broek + bijpassende top

Op de catwalk zagen we regelmatig de matching outfit set voorbij komen, waarbij de low-rise broek of rok gecombineerd werd met een bijpassend jasje. Zo zagen we low-rise velvet rokken in combinatie met een blazer in hetzelfde materiaal en eigenlijk vonden we dit best tof.

Low rise jeans lichtblauw

Persoonlijk ben ik nog niet helemaal overtuigd van de comeback van de low-rise trend. Het leed (je broek zakt continue van je reet) staat me nog op het netvlies van 15 jaar geleden en ik ben er nog niet helemaal over uit of ik mij snel weer aan deze trend zou wagen. Wat vind jij van de low-rise jeans?