4 manieren om een oversized blazer te stijlen

How To Style / 8 maanden geleden

Een oversized blazer combineren: hoe doe je dat? In deze blog lichten wij vier manieren toe over hoe een oversized blazer te stijlen.

Dat de zon zich niet van haar beste kant heeft laten zien deze zomer, is helaas pijnlijk duidelijk - maar des te meer zin hebben wij om onze winterkast alvast een upgrade te geven. Want één trend voor het najaar waar we verliefd op zijn is toch wel de oversized blazer. Dit geklede jasje kun je namelijk op talloze manieren combineren, wij lichten ze vandaag even toe.


oversized blazer trends

Najaarstrend: de oversized blazer

Blazers zien we ieder seizoen weer terug in de mode, maar de pasvorm van dit kledingstuk verandert met de jaren. Waar we een aantal jaar geleden de nauwsluitende, getailleerde blazer voorbij zagen komen in het modebeeld, heeft deze nu plaatsgemaakt voor de oversized variant - net alsof je hem bij je vader of vriendje uit de kast hebt gehaald - we love it!

Heb jij geen idee hoe je deze blazer nou het beste kunt combineren? Lees dan gauw verder - vandaag lichten wij toe, 4 manieren om de oversized blazer te combineren.

oversized blazer wide-leg jeans

1. Oversized blazer + wide-leg jeans

Een van onze favoriete combinaties is toch wel de oversized blazer met krijtstreep (navy of beige) in combinatie met een wide-leg jeans. Op deze manier creëer je een casual chique look, door  de geklede blazer met een stoere jeans en sneakers te combineren. 

2. Oversized blazer + bijpassende pantalon

Niets is krachtiger dan een vrouw in pak. Combineer je oversized blazer met een wijde pantalon in dezelfde kleur en stof. Zo’n outfit is misschien een klein beetje over the top voor een tripje naar de supermarkt, maar kan bijvoorbeeld wel perfect gedragen worden op een event, feestje of tijdens een presentatie. In de zomer vinden wij damespakken in pastel kleuren (zoals lila) fantastisch en in de winter is olijfgroen of donkerblauw perfect.

Oversized blazer en pantalon

3. Oversized blazer + biker shorts

Biker shorts, you hate them or you love them. Wij vinden dit kledingstuk perfect in combinatie met een oversized colbert. Maak je look af met je favoriete sneakers of boots en een taille riem over je blazer heen. Otrium heeft een onwijs uitgebreide collectie aan blazers, die geschikt zijn voor deze look.

4. Oversized blazer + pantalon shorts

Deze look is eigenlijk een kruising tussen look 2 en 3. Een korte broek gemaakt van pantalon stof is een stuk gekleder dan jersey biker shorts, maar wel even wat meer zomers en out of the box dan het gehele pak dat we beschreven in look 2. Beide super leuk, maar deze look is wel echt geschikt voor de durfals. 

Oversized blazer lila pantalons shorts

Nu we antwoord hebben gegeven op de vraag 'hoe kun je een oversized blazer combineren' vragen wij ons af welke look met deze oversized blazer jij het leukst vindt? Neem een kijkje in onze uitgebreide blazers collectie op BOETIEK.NL.